Решението за внасяне на законопроект за концесията на Росенец е взето.

...
Решението за внасяне на законопроект за концесията на Росенец е взето.
Коментари Харесай

Владислав Панев : При Лукойл става въпрос за интереси, които могат да купят български политици

Решението за внасяне на законопроект за концесията на " Росенец "  е взето. Остава специалистите, министърът и депутатите да решат по кое време ще го внесат, заяви водачът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов. В позиция компанията " Лукойл Нефтохим Бургас " споделя, че концесията е подписана през 2011 година и не вижда съображение за нейното разтрогване.

" Основание за разтрогването могат да намерят държавните органи. Аз съм уверен, че такова може да се откри, доколкото " Росенец " е една язва по границата на България, оттова има подозрения, че не всичко, което минава, се заявява. От " Лукойл "  са декларирали, че ще съдят всеки, който твърди, че е имало контрабанда оттова. Факт е, че постъпленията от внос на нефт тази година са по-ниски от миналогодишните. Ясно е, че има проблем в пазарната обстановка, само че разликите са обилни ", коментира депутатът от " - " Владислав Панев в " Денят ON AIR ".

Според него става въпрос за компания, която е " тясно обвързвана с съветската страна ", а дейности на българската страна в  " Росенец "  са към този момент нужни.

" Оборотът на " Нефтохим " предходната година е несъмнено е над 10 милиарда, не е излязъл отчетът им, само че с тези цени на горивата от предходната година няма по какъв начин да е бил по-нисък. Разликата сред цената на съветския нефт, който вкарват и интернационалната цена на петрола, маржовете им бяха може би с милиони месечно. Става въпрос за големи ползи, които са в положение да купят в това число и български политици ", сподели още Панев пред Bulgaria ON AIR.

" " приказва от доста година за липса на надзор на пристанище " Росенец ". Ако бяхте забелязали през вчерашния ден на комисия, съвсем единомислещо, без гласовете на " Възраждане ", минаха измененията в Кодекса по застраховането, които бяха противоречиви - като зелената карта, интереса на Алексей Петров. Няма да се учудя, в случай че партии и ползи си сменят позициите по доста други тематики ", добави още депутатът.

Според Панев, България сега се намира на " фронтовата " линия. " Много е евентуално да има финансови ползи, въпреки всичко петролът е бизнес за милиарди, даже в България ", изтъкна той.

Запитан дали концесията e можела да бъде прекъсната от служебния кабинет, гостът отговори, че на доктрина може, само че в действителност е невероятно. " Служебният кабинет не би направил нищо във връзка с съветските ползи. Това е едно от основанията постоянното държавно управление да съществува - това, че алтернативата е доста по-лоша. Има сериозен риск да се изправиш против такава машина, не е смешка работа. ", разяснява депутатът.

Според него бюджетът е изцяло осъществим.

" Бюджетният недостиг от 3% е напълно умерено осъществим, за мен приходната и разходната част могат да бъдат по-ниски, чакам да бъдат по-ниски. Приходната част е станала при БВП от 184, 5 милиарда лева, упованията бяха за по-висока инфлация. Тя ще бъде по-ниска и неслучайно последните два месеца имаме дефлация, както в цяла Европа и целия свят. Приходите и разноските е доста евентуално да бъдат по-ниски от заложените, " сподели още Панев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР